Sådan lød tilbudet i 2019:

SOMMERBILLEDSKOLE 2019


I sidste uge af skolernes sommerferie (uge 32) er der – traditionen tro – sommerbilledskole ved Marie Strøm, Cecilie Bendixen og Sophus Ejler Jepsen.

Der er plads til 15 elever i alderen fra 8 år.

Filminstruktøren Jean Renoir, der var søn af den berømte franske impressionist, beskriver det skønne ved at ligge i bunden af en både og se op på trækronerne, mens båden driver med strømmen; - ligesom drengen Silas gør i starten af Cecil Bødkers fantastiske Silas og den sorte hoppe.

Hvad er det for en tilstand? Hvad er det for en følelse?
Vi flytter ud i naturen ved Skærsø og prøver at finde den stemning!

Du lærer at lave dit eget telt, og at farvesætte det i forhold til naturen.

Se på landskabet ved Skærsø, hvor vil du aller helst bo? Nede ved søens bred, eller inde mellem træerne, ude midt på engen eller ved den store sten? Du får et stort stykke teltdug og nogen pinde, men hvordan får man det til at stå, så det ikke vælter når det blæser lidt, og hvordan er det egentlig smukkest? Hvor skal indgangen være og hvordan camuflere man det bedst, så man ikke skræmmer dyrene væk?

Når du ligger i teltet om aftenen og kikker ud på landskabet, kan du være heldig at høre en fugl, en fisk der springer ude på søen, eller et større dyr, der kommer for at drikke, og om morgenen når du vågner er landskabet som forvandlet! Lyde og farver er helt anderledes, og måske er det diset.

           
På billederne her og til højre, ser du Jean Renoir foran sin fars berømte maleri af roerne, der spiser morgenmad, du kan se maleriet i farver og du ser hans mor, der leger med lille Jean Renoir som barn, og du ser to andre malerier af August Renoire som handler om det smukke ved træer, vand og både!


Nomadefolkene malede deres fortællinger på boligens inderside, og hvordan gør man egentlig det? Hvad er en billedfortælling og hvad har jeg overhovedet at fortælle? Hvad har vi oplevet som er værd at fortælle? Hvad oplever vi lige nu? Kan man fortælle om det?

Nogen dage bygger du dit telt så tæt op af andres at de bliver til store fælles tælte hvor i hygger og leger og holder fest; og andre dage drømmer du om at bo helt alene og bare være dig selv - ligesom Silas i den gamle båd på floden. Når du gerne vil findes igen, så hejser du dit flotteste flag og i frugtpausen er der højtlæsning og en fælles tegneopgave!

Marie, Cecilie og Sophus er her hver dag og hjælper med alt det praktiske, med telte, kage og saftevand og har masser af dejlige eventyr og fortællinger med som bringer os på sporet af livet som nomade og det skønne ved at leve og være i naturen og kikke op i trækronerne!

PRAKTISK INFO:

Sommerbilledskolen er ved Skærsø i Skibelundteltet hele ugen, den præcise adresse for teltets placering følger snarest.

Vi starter mandag klokken 9 med velkomst og navneleg. Så går vi igang med alle de kunstneriske opgaver: bygge telte, male, tegne og se på naturen... Mandag aften sørger billedskolen for aftensmad, som vi spiser sammen i Skibelundteltet eller ved søens bred. Så er der skattejagt! Og så er der overnatning i Skibelundteltet i soveposer og liggeunderlag med godnathistorier og lommelygter. De allermodigste må gerne prøve at sove i deres eget lille selvbyggede telt - hvis vi er nået så langt at man kan bo i dem - og komme ind i Skibelundteltet og sove videre, når de har fået nok :-)

Tirsdag serverer vi morgenmad og så går vi igang med at lege og bygge og male videre. Billedskolen står også for frokosten om tirsdagen. Vi slutter tirsdag kl. 16

Onsdag - fredag bygger, maler og leger vi og går ture langs søen og får nye indtryk. Hver dag starter vi klokken 9 og slutter klokken 16. Fredag er der ferniserng fra klokken 15 - 16.

Vi plejer at cykle en del på sommerbilledskolen, men i år vil vi hellere bruge meget tid på stedet, så vi får god tid til at male og bygge og til at lege. Men vi skal helt sikkert gå nogle ture om den smukke sø!

Husk madpakke og drikkedunk til frokost mandag, onsdag, torsdag og fredag.
Husk sovepose, liggeunderlag, lommelygte og sovebamse.
Husk gåsko, regntøj og gummistøvler alle dage (se på verjudsigten).

Hele ugen er Marie Strøm, Sophus Ejler Jepsen og Cecilie Bendixen på stedet - og sover i teltet mandag aften!

Da Skærsø ligger et stykke væk, opfordrer vi til samkørsel. Vi organiserer indbyrdes kontakter, når alle tilmeldinger er gjort.

Bedste hilsner fra Marie, Cecilie og Sophus