vejenbilledskole vejenbilledskole vejenbilledskole vejenbilledskole vejenbilledskole vejenbilledskole vejenbilledskole

SOMMERBILLEDSKOLE 2017


I uge 32 (7.-11. august 2017) afholdt Vejen Billedskole årets sommerbilledskole.
Længere ned ad siden kan du læse hvordan dette års sommerbilledskoleprogram så ud. Men først kan du her se billeder fra ugens forløb.


Portaler
Du kender dem sikkert allerede fra computerspil og film, - mystiske passager til helt andre verdener. Men du kender det også fra alle skærmene i vores dagligdag: Når de er slukkede og mørke, virker de også blanke, lukkede og afvisende; men så snart de bliver tændt, forsvinder vi ind i deres billedverdener til det ene eller andet univers. Det er slet ikke altid, fordi billederne har dybde og perspektiv, så man næsten kan falde ind i dem; De kan ligeså tit være flade, som f.eks. ugens program herunder, eller kortet over ugens cykelrute. Man ser på nogen enkle tegn og kan ikke lade være med at forestille sig noget mere!

Mandag 9-11
Først skal vi tegne et skattekort!
- et kort over ruten som vi skal cykle og gå (mandag og tirsdag)! Et kort hvor mange veje krydser vores vej, og vi vil krydse andres, - og måske kommer vi også til at krydse vores egne spor! Hvor krydser vi jernbanen, hærvejen og Kongeåen, - og hvor skal vi sove? Hvilke seværdigheder kommer vi forbi, og hvor mon skatten er henne?
Jeg viser eksempler på berømte skattekort og hvordan de er tegnet! - tricks og tips, vi kan bruge i vores egne.
Når man kikker på sådan et kort, kan man forestille sig alt muligt: hvordan er det at cykle gennem skoven dér? hvilke dyr mon bor i krattet, hvilke fisk ser op på os fra åen, hvordan bliver vejret? Kortet er den første portal - et helt fladt billede, der åbner vores forestillingsverden! Og hvis det ikke gør,... så gør det ikke noget, for lige om lidt cykler vi ud på ruten, og så vil den åbne sig - for alle der er med!
Men først skal vi lære at binde nogle knob - som vi får brug for undervejs! og jeg vil vise jer et meget gammelt billede af guld, som også er en portal - men til hvad?

Cykelturen mandag afgang ca. kl. 12:
Vi cykler ud af vejen over rideskolen til Askov, via Melvang og Maltbæk til Sønderskov Mølle.
Derfra krydser vi hovedvejen og tager den lille vej på modsatte side helt ned til Kongeåen, hvor en træbro krydser vandet.
Her slår vi lejr for resten af eftermiddagen, for vi skal se, opleve og male broen og åen i landskabet fra alle vinkler:
• Udsigten fra broen over vandet!
• Udsigten fra den høje nordlige bred, hvor man ser ned over åens slyngede løb!
• Udsigten fra den lave bred, hvor man kikker hen over vandspejlet på skråningen overfor og den høje himmel!
• Udsigten fra en kano - helt tæt på vandet – for dem der tør! På små padleture under broen!
• ”Udsigten fra en græstue” som også er titlen på en dejlig bog: hver især skal vi finde og tegne små detaljer, som er med til at give stedet den særlige stemning!
• Udsigten fra en drone: landskabet set som fra google earth!
Hen under aften, når vi bliver sultne, pakker vi cyklerne og cykler gennem Københoved skov; forbi Mergellejerne ad skovvejen til Skrave skole hvor vi skal bo til næste morgen! Hvis vi er heldige, er der nogen, som har lavet mad og bål til os. Hvis vi får lov, skal vi efter aftensmaden på en lille spadseretur til Skrave kirke og måske kikke inde og ude på alle de fine ting dér!
Om aftenen er der skattejagt på legepladsen omkring Skrave skole, lejrbål, fællessang og godnat historie!Tirsdag 8-9: Morgenmad
9:00 Tirsdag morgen efter morgenmaden, kunne det være fint at møde én repræsentant fra lokalarkivet på skolen, som kunne vise os billeder fra Mergellejernes tid. Hvordan så landskabet, togbanen og menneskene ud dengang? hvorfor gravede de så meget? og hvad brugte de det til? Bagefter laver vi en male øvelse ud fra Wenzel Hablichs grusgravsmaleri og en række nyere eksempler på BAD-PAINTING! Det skønne i hverdagen, i det tarvelige eller rå. Maleriet som et vrængende råb, et slagord, et skældsord, en provokation!
Så pakker vi cyklerne og cykler til Frihedsbroen og det lille hus – Friheden, der bærer slagordets blanding af alvor, humor og provokation. Kan sådan et billede være en portal? Det skal vi nok snakke lidt mere om, når vi når til Skibelund krat og mindestenene. Men inden vi når derop, kan vi ikke undgå at lægge mærke til en dramatisk ændring i landskabet: Den stejle skrænt! – Hvor kommer den fra?
Ved Modersmålet, Magnusstenen og Genforeningsstenen folder billederne rundt om en sluttet form: den store sten, - men kan den stadig være en portal? – og hvor fører den hen? Fra Skibelund cykler vi over Mandehøj hjem ad stisystemet.
Forventet ankomst kl. 16 (trætte og fulde af indtryk! Vi vil meget gerne hentes og alle har noget at fortælle!)


 


Onsdag

9-12: Hvordan kan vores optegnelser fra turen blive en portal for det videre arbejde? Lær at arbejde med skitser, serier og at udvikle dine egne øvelser! Lær om rum, flade, perspektiv og isometri. Lær om skravering, skygger, kontrast, beskæring, kubisme og abstraktion! Indimellem er der frugtpauser og tid til sang og leg!
12-13: Madpakke-tid!
13-14: Tid til farver og maleri! Praktisk og teoretisk farvelære for alle aldre! Nye og sjove øvelser, hvor alle kan være med og lære noget! Møde med den gamle sære apoteker Chevreul og Fauvisternes vilde farver!
14-16: Tilbage til jeres egne arbejder og fuld skrue på farven!

Torsdag
9-12: Torsdag formiddag er den bedste tid til fordybelse. Alle har fået godt gang i noget, de kan arbejde videre med og udvikle, og de voksne står klar til at hjælpe, hvor der er behov! Men lige så stille begynder vi affotograferingen af vores billeder.
12-13: Madpakke-tid!
13-14: Er der lille kursus i digital billedbehandling: hvordan justerer jeg kontrasten og hvad sker der når man gør det? Hvordan Får jeg farverne klare, rigtige eller helt skøre? Hvad betyder pixel og billedets opløsning? Hvad skal jeg bruge hvor?
14-16: Alle arbejder med det, de er optaget af, og det de vil have klar til ferniseringen i morgen! 
Fredag

9-15 Husk Fernisering for familie og venner kl. 15!
9-12: Fredag morgen er der en ny og overraskende fælles udfordring for alle!
12-13: Madpakke-tid!
13-15: Alle gør klar til ferniseringen; rydder op og gør klar til ferniseringen!
15-16: Fernisering med en lille forfriskning til familie og venner, og billeder fra ugen der gik! Sikke meget vi har set og oplevet, og sikke mange og gode billeder vi har tegnet og malet!
16:00: Tak for i år og rigtig god skolestart!

Sophus Ejler Jepsen